Ispiši ovu stranicu

Djevojčica stara 16 godina umrla je od koronavirusa. Počelo je blagim kašljem

Nije bilo tako strašno, ali imala je poteškoća da "uhvati dah". Tad je kašljanje postalo učestalije te smo je u ponedjeljak odveli liječniku, kaže njezina majka.

Francuski mediji pišu o najmlađoj žrtvi koronavirusa u toj zemlji. U pitanju je djevojčica imenom Julie, stara tek 16 godina. Umrla je u srijedu navečer u bolnici za djecu u Parizu.

- To je teret koji je preteško nositi. Pa ona je samo kašljala, u šoku je francuskim medijima izjavila majka šesnaestogodišnjakinje.

Taj kašalj pojavio se tjedan dana prije njezine smrti. Ukućani su pokušali liječiti sirupom za kašalj i inhalatorom.

U subotu je djevojčica osjetila da ima kratak dah.

- Nije bilo tako strašno, ali imala je poteškoća da "uhvati dah". Tad je kašljanje postalo učestalije te smo je u ponedjeljak odveli liječniku, kaže njezina majka.

Liječnik je ustanovio "prihvatljiv" deficit respiratorne funkcije te odlučio pozvati hitnu pomoć. Umjesto hitne su došli vatrogasci.

- Nosili su rukavice, maske, zaštitnu opremu. Djevojčicu su prebacili u najbližu bolnicu. Majci su rekli da nije ništa preozbiljno.

Napravili su test na koronavirus, a tijekom noći djevojčici se stanje pogoršalo te je prebačena u dječju bolnicu Necker u Parizu.

Julie je završila na odjelu intenzivne skrbi u utorak. Testovi na COVID bili su negativni. Bila je to dobra vijest.

- Počeli smo otvarati vrata prostorije, sestre više nisu morale nositi zaštitnu opremu, doktor je digao palac u zrak pokazujući mi da je dobro, priča majka preminule djevojčice. Ništa nije ukazivalo na najgore.

U utorak navečer majka je primila poziv. Djevojčica je ipak pozitivna na COVID. Pokazao je to jedan od tri testa koja su napravili. Njeno stanje je bilo vrlo loše.

- Nismo željeli vjerovati. Govorili smo sebi da su se liječnici zabunili. I zašto je rezultat testa došao tako kasno navečer, pitala se majka šesnaestogodišnjakinje.

U utorak iza ponoći primila je poziv iz bolnice: Morate brzo doći!

- U tom trenutku sam počela paničariti. Neke riječi vam jasno kažu o čemu se radi, kaže majka preminule djevojčice.

Liječnici su proglasili smrt djevojčice. Rekli su da je imala vrlo težak oblik virusa, izuzetno rijedak među mladim ljudima.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće