Ispiši ovu stranicu

Pijan se automobilom zaletio u grupu turista iz Njemačke

Poginulo šestero studenata - "Bili su u dobi od 20 i 21 godine"

Stravična nesreća dogodila se u naselju na granici Italije i Austrije. Pijani vozač zaletio se u grupu njemačkih turista i pokosio ih. Šestero studenata poginulo je na mjestu nesreće. Vozač je uhićen.

Šestero mladih ljudi, njemačkih turista, poginulo je u Južnom Tirolu na sjeveru Italije. Na njih je naletio automobil kojemu je za volanom bio pijani 28-godišnjak kojeg je policija uhitila.

Do nesreće je došlo u noći na nedjelju u mjestu Luttach (Lutago). Talijanska novinska agencija Ansa javlja da je 28-godišnjak za volanom imao visoki udio alkohola u krvi. Vozač, muškarac iz obližnjeg naselja Kiensa, uhićen je.

Poginuli su mladi ljudi, javlja RAI. "Šestero mrtvih u dobi je od 20 i 21 godinu. Dvanaestero je ozlijeđenih, od njih su četiri osobe u teškom stanju", kazao je glasnogovornik policije.

"Oni su bili studenti", doznaje se od vlasnika kuće za odmor u kojoj su boravili. Grupa turista iz Njemačke izašla je u 1:15 nakon večeri u restoranu i htjela prijeći cestu na putu prema smještaju udaljenom oko 50 metara. Pijani 28-godišnjak za volanom automobila zabio se među njih i na mjestu događaja ubio šestero, piše Bild.

Za sada je poznato da je u grupi turista bilo dvadesetak osoba. Dvanaestero je u naletu automobila ozlijeđeno. Četvero njih je s teškim ozljedama prevezeno u bolnice u Južnom Tirolu i Innsbrucku u Austriji.

Na teren su izašle brojne hitne službe, angažirano je više od 160 ljudi kako bi pomogli unesrećenima. Naselje Luttach nalazi se na granici Austrije i Italije i poznato je i popularno među ljubiteljima skijanja i zimskih sportova.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće