Ispiši ovu stranicu

Žena rođena sa 19 nožnih prstiju i 12 na rukama, komšije misle da je vještica

Nayak nije podvrgavana liječenju jer njena porodica nije imala novac za to

Žena iz Indije koja je rođena sa 19 nožnih i 12 prstiju na rukama otkrila je da njene surove komšije misle da je vještica.

Kumar Nayak (63) rođena je s polidaktilijom abnormalnosti, genetskom urođenom manom. Zbog toga rijetko napušta kuću u Ganjamu jer su je stranci zlostavljali zbog njenih anomalija.

Nayak nije podvrgavana liječenju jer njena porodica nije imala novac za to. Umjesto toga, naučila je živjeti sa neumjesnim komentarima i ostaje zatvorena u kući kako bi ih izbjegavala.

Polisaktilija pogađa jedno od 700-1.000 rođenih širom svijeta, a Nayak ima ekstremni slučaj.

 

- Rođena sam s ovom manom i ne mogu se liječiti budući da pripadamo siromašnoj porodici. Već 63 godine sam u stanju u kakvom sam danas. Stanovnici u blizini vjeruju da sam vještica i drže se dalje od mene. Ali ponekad više posjetitelja dođe vidjeti moje stanje. Prinuđena sam da ostanem u zatvorenom prostoru dok se prema meni drugačije postupa – kazala je Nayak.

Ne odnose se baš sve komšije loše prema njoj. Jedan od njih je kazao kako zna da ona ima zdravstvene probleme, te da ono što drugi misle o njoj nema veze sa istinom, prenosi Daily Mail.

- Žao mi je jer si ne može priuštiti liječenje – kazao je.

Operativni zahvati za osobe koje boluju od ovog poremećaja se preporučuju u dobi od jedne do šest godina.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće