Ispiši ovu stranicu

što su sve roditelji spremni učiniti?

Otac u šest dana napravio nemoguće, prokopao je kilometre puta kroz planinu samo zbog kćeri! Kad je napravio podvig, javili su se i političari...

Nekad je teško i zamisliti što su sve roditelji spremni učiniti za svoju djecu, no jedan otac iz Turske toliko je pomjerio granice da je u njegov pothvat teško povjerovati. Čovjek se zove Ramazan Korkut i on je za svoju kćerku izgradio cestu kako bi mogla ići u školu!

Da, doslovno je izgradio cestu svojim rukama!

Do škole je vozio na traktoru

Shvatio je da je u ozbiljnom problemu kad je malena Gamze trebala krenuti u vrtić. Tada su nastali prvi problemi – nije postojao adekvatan put kojim bi je lokalni autobusni prijevoznik doveo do vrtića. Do vrtića je vodila tek zapuštena zemljana šumska cesta.

Naime, njihova obitelj stanuje u malenom planinskom selu koje je izvan svih mogućih ruta, a lokalna vlast priznala mu je kako je nemoćna išta poduzeti. Poslali su mu odbijenicu te poručili da ne mogu ništa učiniti za njega i kćerku.

Kad je malena Gamze krenula u školu, posjeo bi je na traktor i vozio je do najbliže prometnice na kojoj staje autobus. No, shvatio je kako je to prenaporno za njegovo dijete te se odlučio na pothvat.

Političari su se smilovali

Unajmio je bager i četiri kamiona, od lokalne zajednice je uspio isposlovati još jedan kamion, a od šumarije valjak. Trebalo mu je samo šest dana: Gamze je dobila put koji je postao prihvatljiv za prolazak autobusa koji sada svakog jutra stiže ispred kućnog praga.

No, to nije bio kraj mukama: obitelj je zbog izgradnje ceste upala u dugove. Već su imali jednu veliku nesreću, u požaru im je prije tri godine izgorila kuća, a izgradnja ceste stajala ih je dodatnih 6.500 eura.

Ipak, priča je dobila sretan kraj. Pokazalo se da političari ne moraju biti tako bezdušni. Lokalne vlasti su se ipak smilovale i preuzele na sebe sve troškove.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće