Ispiši ovu stranicu

Uznemirujuće fotografije iz legalnog boredela u Bangladešu

Njemačka fotografkinja Sandra Hoyn bila je prije par godina u bordelu i napravila realne i uznemirujuće fotografije

Bangladeš je jedna od nekoliko islamskih zemalja gdje je prostitucija legalna. Opština Tangail je domaćin Kandapara bordela, najstarijeg i drugog po veličini bordela u zemlji. Bordel postoji već oko 200 godina.

Kandapara bordel u opštini Tangail je 2014. godine srušila grupa naoružanih ljudi koji su imali podršku lokalnih vlasti. Ali, ponovo je ustanovljen jer ovdje živi i radi više od 700 seksualnih radnica zajedno sa svojom djecom.

Same žene nisu znale gdje da odu kada je bordel bio srušen i vratile su se i uz pomoć raznih nevladinih organizacija su ponovo pokrenule bordel. Njemačka fotografkinja Sandra Hoyn bila je prije par godina u bordelu i napravila realne i uznemirujuće fotografije

Bordel ima sopstveni mikrokosmos, on je kao grad u gradu. U uskim ulicama postoje prodavnice, štandovi sa hranom, mjesta da se popije čaj. Za posjetioce bordela on izgleda kao svaki drugi grad. Zato se prostitutke u Bangladešu ne tretiraju kao normalni građani – one nemaju slobodu i ljudska prava.

Djevojke često dolaze iz siromašnih porodica ili su žrtve trgovine ljudima. One su u vlasništvu madam. Madam zadržava njihov novac dok djevojka ne otplati dugove, i devojke ne smiju izlaziti nigdje van bordela. Čak i kada otplate dugove i slobodne su da idu iz bordela, te djevojke više nemaju gdje, porodica ih se odrekla i društvo ih zauvijek stigmatizuje.

Prema zakonu, seksualne radnice moraju imati 18 godina, ali većina ih je maloljetno. Neke od njih uzimaju oradexon, to je lijek koji se daje stoki da bi izgledala zdravije i snažnije.

Upozoravamo da su fotografije uznemirujuće i nisu za mlađe od 18 godina!

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće