Ispiši ovu stranicu

Policija u Tunisu ubila tri islamistička militanta

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je rano u subotu kako su sigurnosne snage onemogućile napade planirane u svetom mjesecu ramazanu nakon što su ovaj tjedan uhitili "opasnog terorista"

Tuniška policija ubila je u subotu tri islamistička militanata u središnjem gradu Sidi Bouzidu, izjavio je za Reuters sigurnosni izvor. Policija je u akciji zaplijenila oružje, dodao je izvor, bez navođenja detalja.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je rano u subotu kako su sigurnosne snage onemogućile napade planirane u svetom mjesecu ramazanu nakon što su ovaj tjedan uhitili "opasnog terorista".

Jedna od najsekularnijih nacija arapskog svijeta, Tunis, postao je meta militanata nakon što je bio proglašen svjetionikom demokratskih promjena zbog ustanka protiv autokrata Zine Abidine Ben Ali 2011. godine.

Tunis je u 2015. doživio tri velika napada, uključujući dva protiv turista - jedan u muzeju u Tunisu i drugi na plaži u Sousseu. Treća meta bili su predsjednički stražari u glavnom gradu, a sva tri napada priznala je Islamska država. Turizam se od tada, nakon pada, postupno oporavio.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće