Ispiši ovu stranicu

Detalji tragedije u Brazilu: Mladi fudbaleri ostali u kampu zbog nevremena i poginuli

U srijedu je bilo veliko nevrijeme, nestala je struja, a porušena drveća zakrčila su prilaze kampu vatrogascima

Nezapamćena tragedija pogodila je brazilski fudbalski klub Flamengo.

U trening-kampu izbio je požar koji je usmrtio deset ljudi, od čega su stradala šestorica mladih igrača između 14 i 16 godina, a ostali su bili zaposlenici kluba. Većina igrača nije bila iz Rio de Janeira i zbog toga su ostali u kampu, iako su dobili slobodno. Zbog nevremena su odlučili ostati, a u trenutku požara su spavali.

Arthur Vinícius de Barros Silva Freitas trebao je u subotu proslaviti 15. rođendan. Zajedno s njim stradali su i Athila Paxao (14), Bernardo Pisetta, Vitor Isaias, Christian Esmério (15), Pablo Henrique da Silva Matos (14). Ostale žrtve su identificirane, ali njihova imena još nisu poznata.

Također, povrijeđena su tri igrača - Cauan Emanuel Gomes Nunes (14), Francisco Diogo Bento Alves(15) i Jhonatan Cruz Ventura (15). Ventura je zadobio 40 posto opekotina po cijelom tijelu.

Oko 05:10 izbio je požar iz klima-uređaja, a prije požara čula se eksplozija, tvrde susjedi. U srijedu je bilo veliko nevrijeme, nestala je struja, a porušena drveća zakrčila su prilaze kampu vatrogascima. U trenutku požara svi su spavali, a jedan od fudbalera Samuel Barbosa (17) uspio se spasiti jer ga je probudio dim, prenosi Index.hr.

Kamp Ninho de Urubu renoviran je prije dva mjeseca, a izgrađen je 2014. godine. Povremeno ga koristi i prva ekipa Flamenga, a u kampu se nalazi pet terena, bazeni, teretane, spavaonice.

Izvor: Faktor

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće