Ispiši ovu stranicu

Panika u Vatikanu zbog biblije pronađene u Turskoj: Isus nije razapet i nije božiji sin…

Religija stalno govori kako “postoji dokaz”. Sada se pojavio dokaz koji je stariji od prvog. Ukoliko je ova knjiga prava, onda prvobitna Biblija nije u pravu.

Tako će mnogi i reći. Međutim, ako je ova knjiga lažna, tko garantira da i prvobitna Biblija nije lažna?

U svakom slučaju, Vatikan je izrazio zanimanje da pročita ovu knjigu.

Prema datiranju ugljikovim izotopom, knjiga je stara 1.500 godina. Ova nova Biblija je otkrivena u Turskoj, a unutar nje se nalazi propovijed svetog Barnabasa. Turska vlada je knjigu premjestila u jedan od muzeja uz pratnju policije.

Sveti Barnabas je bio jedan od učenika Isusa Krista, au svom evanđelju on navodi da Krist nikada nije bio razapet. On umjesto toga navodi da je Krist odletio na nebo dok je bio živ, a da je Juda taj koji je razapet umjesto njega. Pored toga, ova drevna Biblija navodi da Isus nije bio Božji sin, već samo prorok koji je propovijedao riječ Boga.

U priopćenju za novinare koje je izdala turska vlada, navedeno je da je ova Biblija konfiscirana od krijumčara u jednoj mediteranskoj operaciji. U priopćenju se navodi da je ova skupina optužena za preprodaju drevnih relikvija, izvođenje ilegalnih arheoloških iskapanja i posjedovanje eksploziva. Procjenjuje se da sama knjiga vrijedi 28 milijuna dolara.

Religijski stručnjaci vjeruju da je ova Biblija prava, pošto je ispisana zlatnim slovima na crnoj koži i na drevnom aramejskom jeziku, kojim se služio i Isus Krist. Smatra se da je katolička crkva na Vijeću u Nikeji odabrao evanđelja koje su danas poznate kao Biblija.

Oni su izbacili evanđelje Svetog Barnabasa zajedno s mnogim drugim, a ostavili su četiri evanđelja Mateje, Marka, Luke i Ivana. U međuvremenu su se pojavili brojni biblijski tekstovi, uključujući i evanđelje Gnostika Mrtvog mora. Međutim, upravo ova Biblija izaziva veliku zabrinutost Vatikana.

Što bi ovako nešto moglo značiti za kršćanske religije i njihove vjernike? Zato je Vatikan tražio od turskih vlasti da pregleda knjigu. Što će katolička crkva reći svojim vjernicima kada se sadržaj ove knjige objavi u javnosti?

Navodi se da se fotokopije strana ove drevne Biblije prodaju za skoro 2 milijuna dolara.

Webtribune.rs

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće