Ispiši ovu stranicu

Nakon udaje za princa, Meghan Markle ne smije raditi ovih 15 stvari

Život američke glumice Meghan Markle okrenuće se naglavačke nakon vjenčanja koje je zakazano za 19. maj ove godine.

Kada lijepa crnka i zvanično postane članica britanske kraljevske porodice, od ovih nekoliko stvari će morati zauvijek da se oprosti.

 

1. Zbogom selfijima

Iako je donedavno bila veliki ljubitelj društvenih mreža i često na svom profilu objavljivala razne privatne fotografije, u posljednjih nekoliko mjeseci Markle je promijenila navike.

2. Ne smije da izlazi sama u javnost

Nijedan član kraljevske porodice nikada ne odlazi nigde bez pratnje ili osiguranja, a to pravilo će uskoro morati da poštuje i lijepa Amerikanka.

3. Ne smije da daje autograme

Ovo pravilo uvedeno je iz straha da bi potpis nekog od članova kraljevske porodice mogao da se falsifikuje ili iskoristiti protiv kraljevstva.

4. Zbogom i društvenim mrežama

Baš kao što to rade princ William, vojvotkinja Kate Midleton i princ Harry, tako će i Meghan na društvenim mrežama biti dostupna samo na zvaničnim profilima kraljevske porodice, i to pod nazivom Kensingtonska palača, na kojima se objavljuju sve aktuelnosti vezane za monarhiju. Javnost je upravo preko njih saznala za njihovu vjeridbu, kao i datum vjenčanja.

5. Ništa od iskazivanja emocija u javnosti

Pripadnici kraljevstva su u svojim javnim nastupima skoro uvijek suzdržani i nikada ih nećete vidjeti u intimnim situacijama. Iako su mladi princ Harry i njegova vjerenica mnogo otvoreniji od mnogih drugih kraljevskih parova, od sada ćemo ih sve rjeđe viđati u prisnim zagrljajima i razmjenjivanju nježnosti.

6. Ne smije da glasa

Iako je Amerikanka poznata po svojim oštrim stavovima u vezi sa rasnim pitanjima zbog neprijatnih iskustava koja je u prošlosti imala njena majka (Meghan je inače kćerka crnkinje i oca bijelca), kada jednom kaže 'da' princu Harryu, moraće da ublaži svoje stavove. Članovima kraljevske porodice nije dozvoljeno da se kandiduju za određene političke položaje, kao ni da javno raspravljaju o bilo kakvim aktuelnim političkim pitanjima, a isto tako ne smiju da izlaze na glasanje.

7. Ne smije da nosi oskudnu i providnu odjeću

Iako je na zvaničnim vjereničkim fotografijama nosila dugačku haljinu sa zlatnim nitima u obliku listova na providnoj tkanini australijske modne kuće "Ralf i Ruso", to je svakako njeno posljednje pojavljivanje u ovakvom modnom izdanju. Osim toga, nije uobičajeno da članice kraljevske porodice izlaze u javnost bez prozirnih najlonki, što je Meghan takođe prekršila na dan objave svoje veridbe.

8. Ne smije da nosi ni tamni lak za nokte

Sofisticiranost i otmjenost oduvek je krasila princeze i vojvotkinje, a u takve epitete se ne uklapaju pojedini aktuelni trendovi kao što su jaki i tamni lakovi za nokte. Kraljica i Kate Midleton tako su godinama vjerne istoj nijansi svijetloružičastog laka za nokte.

9. Cipele na punu petu nisu poželjne

Ovo pravilo navodno treba poštovati samo kada je kraljica u blizini, jer nije njihov obožavatelj. Ipak, vojvotkinja Kate Midleton se ne pridržava tog pravila jer ih obožava.

10. Ne smije da izbacuje jezik

Iako je prije nekoliko dana na svečanoj proslavi Božića uz kraljevsku porodicu u Sandringamu Meghan Markle uz dozu uzbuđenja jednom od fanova pozirala isplazivši jezik, dobro je poznato da se takvo ponašanje tolerira samo najmlađim članovima porodice koji još nisu svjesni svojih postupaka.

11. Ništa od velikih torbi

Kao velika ljubiteljka mode, koja je nekad vodila blog na kojem je dijelila modne savjete obožavaocima, Meghan je mijenjala razne stilove. Ipak, ulaskom u kraljevsku porodicu više joj neće biti dozvoljeno da nosi velike torbe. Umjesto njih će morati da bira elegantne ručne torbice.

12. Ne smije na nedjelju mode

Ova 36-godišnjakinja do sada je bila rado viđen gost na mnogim modnim revijama, ali to je za nju sada završeno poglavlje.

13. Ne smije da sjedi gdje god poželi

Red sjedenja u prostoriji ili za stolom pri objedovanju u kraljevskoj porodici poštuje se već stoljećima. On ide prema redu za prijesto, što u Meghaninom slučaju znači da će u većini prilika sjediti pored svog budućeg supruga Harrya, ali nešto dalje od princa Williama i Kate Midleton. Osim toga, ovaj redoslijed poštuje se i pri ulasku i izlasku iz prostorije.

14. Ne smije da prekrsti noge dok sjedi

Svaki ženski član kraljevske porodice dobro je upoznat s ovim pravilom, pa se istom sada uči i lijepa crnka. Svaki put kada sjedne, Markle će morati da savije i spoji noge. Isto tako, moraće da usvoji pravilan način ulaska i izlaska iz automobila prilikom javnih protokola.

15. Ne smije na spavanje prije nego što to učini kraljica

Ovo pravilo poštuje se samo kada članovi porodice spavaju u istoj kući s kraljicom Elizabetom II. Tada svi čekaju njen odlazak na spavanje kako bi i sami krenuli u svoje sobe.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće