Ispiši ovu stranicu

Poznat identitet uhapšenih u velikoj policijskoj akciji, među njima je i žena - Jedan od njih je hapšen i ranije zbog...

Na čelu grupe su se, saznajemo, nalazili Marijan Begčević i Zoran Mijatović • Policajci su uticali na istragu

Šest od 13 uhapšenih u akciji Bjegunac zbog šverca droge su nakon ispitivanja u policiji predati u nadležnost Tužilaštva Brčko distrika, gdje će biti saslušani.

Kokain i oružje

- Bit će zadržani 24 sata, a nakon toga će postupajući tužilac odlučiti o eventualnoj mjeri pritvora, rečeno nam je u utorak u brčanskom Tužilaštvu. Akciju su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH u ponedjeljak na području Brčkog, Bijeljine, Orašja i Pelagićeva.

Kako Oslobođenje saznaje, među privedenima su Marijan Begčević (1972) i Zoran Mijatović (1966), koji su označeni vođama grupe koja je švercala narkotike, te Alma Bahor (1974), Goran Lakić (1985), Rifat Šaćirović (1983) i Admir Beganović (1967), koji su bili članovi grupe. Beganović se, saznajemo, tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. U akciji su, također, privedena dvojica policajaca za koje se sumnja da su uticali na istragu koja se vodila protiv narkodilera. Tokom akcije su zaplijenjeni marihuana, kokain, municija, bombe, uređaj za ometanje signala, 1.515 eura i 1.500 KM, dva automobila, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Uhapšeni Begčević je hapšen i optuživan u više navrata za različita krivična djela.

Krivotvorenje eura

Kako saznajemo, organima gonjenja je poznat po dilanju droge i krivotvorenju novca. On se teretio da je 2009. u Brčkom na spratu kuće u dnevnom boravku u ladici regala držao krivotvorenu novčanicu od 100 eura, a iste godine je hapšen zbog dilanja heroina vrijednog 40.000 eura.

Pročitano 148 puta