Ispiši ovu stranicu

Kako izgleda VIP salon na Sarajevskom aerodromu i koliko te usluge koštaju

Međunarodni aerodrom Sarajevo u svojoj ponudi ima usluge VIP tretmana kao i ekskluzivni VIP tretman.

Kako je za Faktor kazala Belma Čureković, stručni saradnik za odnose s javnošću Sarajevskog aerodroma, usluga VIP tretmana predstavlja pojednostavljenu proceduru prilikom registracije na let, prolaska pasoške i carinske kontrole i dostupna je za putnike koji putuju iz BiH ili u BiH. I ta usluga košta 39,12 KM po putniku.

- Putnicima je na raspolaganju korištenje salona poslovne klase za putnike koji putuju iz BiH, a njegova cijena je 20 KM – kaže Čureković.

Navodi da Međunarodni aerodrom Sarajevo u novom ekskluzivnom VIP salonu omogućava doček i ispraćaj visokih dužnosnika, osoba od posebnog značaja kao i organizaciju poslovnih sastanaka.

Autor: Ines Lučić

- Ekskluzivni VIP salon je poseban objekat koji korisnicima omogućava da svoj prtljag predaju osoblju VIP salona, izvrše pasošku kontrolu te direktno iz VIP salona upute se prema avionu VIP autobusom kapaciteta 18 mjesta – navodi Čureković, te dodaju:

- U ekskluzivnom VIP salonu moguć je zakup VIP objekta u cjelini, kapaciteta 42 osobe, iznosi 2.000,00 KM + PDV za sat zakupa. Zatim zakup centralnog dijela, lounge prostor, osigurana privatnost, kapaciteta 25 osoba, iznosi 1.300,00 KM + PDV za sat zakupa, dok zakup centralnog dijela, lounge prostor, neprivatiziran, kapaciteta, 25 osoba, iznosi 500,00 KM + PDV za sat zakupa.

Zakup konferencijskog prostora, pogodan za sastanke i prezentacije, kapaciteta 10 osoba, košta 400,00 KM + PDV za sat zakupa, a zakup apartmana, kapaciteta četiri osobe, iznosi 500,00 KM + PDV za sat korištenja.

- Prostor apartmana opremljen je kožnim namještajem, tuš kabinom, LED TV ekranom. Pogodan za odmor nakon dugog putovanja – kazala je Čureković.

Također putnicima je na raspolaganju i lounge prostor – privatiziran i radni prostor, kapaciteta 28 osoba, što košta 1.400,00 KM + PDV za sat korištenja. Prostor je pogodan za organizaciju sastanaka većih delegacija.

- Lounge prostor, privatiziran i konferencijski prostor, kapaciteta 35 osoba, košta 1.600,00 KM + PDV, a lounge prostor, privatiziran i apartman, kapaciteta, 20 osoba, iznosi 1.700,00 KM + PDV za sat zakupa. Apartman i radni prostor, kapaciteta, 7 osoba, iznosi 600,00 KM + PDV za sat zakupa – navodi Čureković.

U ovim apartmanima borave visoke delegacije, dužnosnici, glumci, pjevači, a na istom mjestu snimano je i gostovanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kada je gostovao u Dnevniku kod Senada Hadžifejzovića i kada su naišli na brojne kritike za prostor na kojem je sniman taj intervju.

Međutim, kako nam je pokazalo osoblje Aerodroma, riječ je o VIP salonu, koji je u tom trenutku, kako su pojasnili, izgledao skromno u odnosu na to kako zaista uživo izgleda.

Ove prostorije se, kažu nam, koriste svakodnevno u zavisnosti od broja VIP gostiju.

Nedavno je Aerodrom imao priliku i da u VIP salonu ugosti popularnog muzičara Bono Voxa.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće