Ispiši ovu stranicu

NAPRAVIO KUĆU KOJA SE OKREĆE

Srbin sagradio “ludost” da bi udovoljio supruzi, EVO ŠTA SE DOGAĐA KADA JE POKRENE: PA DA LI JE MOGUĆE?

Od pojave Interneta i društvenih mreža toliko toga smo se nagledali, da izgleda kao da nas ništa ne može iznenaditi.

Ali, ipak, bez obzira na to sve, postoje neke stvari koje nas zaista zaintrigiraju, a takva priča je danas i za vas.

Privrednik Kusić je sam sagradio kuću veličine stotinu kvadrata, sa predivnim pogledom na Novu Gradišku i Slavonski Brod, odnosno na Laktaše, zavisno od toga na koju stranu je njegova kuća okrenuta.

Posebno je neobičan osjećaj kada se nalazite unutar ove rotirajuće kuće. Iako se na trenutke čuje i pucketanje, Vojin tvrdi da nema opasnosti da će okretanje da ošteti kuću, sve ovo prenosi RTRS.

Razlog zbog kojeg se odlučio na ovakav poduhvat je da udovolji željama svoje supruge, koja nije mogla nikako da se odluči da li želi da ima pogled na put ili ipak ne.

Vjerovali ili ne, njihova kuća se okreće uz pomoć struje, a brzina rotiranja se isto tako može da se podešava od jednog obrtaja u 22 sekunde, do jednog obrtaja u 24 sata.

Njihova kuća se pokreće uz pomoć 12 valjaka sa vojnog transportera, a svaki može da nosi i do pet tona. Kompletna kuća, kada se useli, bit će teška oko sedam tona, tako kaže Kusić. Osim toga, povezana je sa četiri sajle i sa španerima, tako da je u potpunosti bezbjedna.

Kaže supruga se nije mogla odlučiti na kojoj strani će joj biti dnevni boravak, pa joj je on kazao da “saću ti ja napravit kuću koja se okreće, pa ti okreći kako ti odgovara”.

Sve možete pogledati u videu:

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće