Ispiši ovu stranicu

Federacija BIH: Obustavlja se vakcinacija s AstraZeneca vakcinom, stiže pola milijuna Ruskih vakcina Sputnik V

U Federaciji BiH privremeno će se obustaviti vakcinacija s vakcinom AstraZeneca i to zbog velikog broja sumnjivih slučajeva zgrušavanja krivi prijavljenih u Europskim zemljama, objavio je to Federalni zavod za zdravstvenu zaštitu.

U BIH je dosada stiglo 20 tisuća AstraZeneca vakcina, a sve su stigle kao donacija iz Srbije.
Od tih 20 tisuća vakcina 200 je završilo u Posavini, s prvom turom od 100 vakcina je već obavljeno cijepljenje. Dolazak druge ture od 100 cjepiva se očekuje danas, no nepoznanica je hoće li u Posavini biti obustavljeno cijepljenje.
Problemi s AstraZeneca cjepivom i sve lošija epidemiološka situacija prisili su vladu FIBH da konačno nešto poduzme s cijepljenjem stanovništva. Prema pisanju Federalnih medijskih kuća Federacija BIH kupiti će pola milijuna Ruskih vakcina Sputnik V i to po cijeni od 14 eura po vakcini.
Sputnik V je prva registrirana vakcina protiv koronavirusa, na početku je bila osporavana od brojnih zapadnih zemalja, no s vremenom je prihvaćena te je odobrena u više od 50 zemalja. Dosada nije bilo pritužbi na opasne nuspojave nakon primanja vakcine.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće