Ispiši ovu stranicu

SIPA jutros pretresa i hapsi: 6 službenika iz Odjela za krijumčarenje reketirali privrednike, poznata imena osumnjičenih

Prvoosumnjičeni je, prema informacijama Istrage, Boris Filipović, šef Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru

Uprave za indirektno oporezivanje u Tuzli. Osim njega, pod istragom su još Milorad Krčar i Benko Galić

Zbog korupcije i reketiranja privrednika, najmanje šest službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH uhapšeno je jutros u Tuzli, saznaje Istraga.ba. Akciju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a po naredbama Suda BiH u okviru istrage Tužilaštva BiH.

SIPA, saznajemo, u ovom predmetu provodi istragu protiv najmanje šesto osoba i u toku su pretresi njihovih stanova i drugih objekata koje koriste. Prvoosumnjičeni je, prema informacijama Istrage, Boris Filipović, šef Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje u Tuzli. Osim njega, pod istragom su još Milorad Krčar i Benko Galić.

Osumnjičeni službenici UIO su godinama reketirali poduzetnike na Tržnici Arizona što je dokumentovano primjenom posebnih istražnih radnji, odnosno prisluškivanjem njihovih telefona. Oni su za prikrivanje nezakonistosti uzimali mito u novcu i robi. Svi su povezani sa Jelenom Majstorović, šeficom Grupe za krijumčarenje u UIO u Banja Luci. Ona, međutim, nije uhapšena iako postoje dokazi o njenoj povezanosti sa sumnjivim poslovima ove tuzlanske grupe.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće