Ispiši ovu stranicu

Na putevima u BiH saobraćaj otežava raskvašen i ugažen snijeg

Raskvašenog i ugaženog snijega na kolovozu ima na putevima u višim predjelima naše zemlje.


Izdvajamo dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mlinište, Livno-Šuica-Kupres, Posušje-Jablanica i Strmica-Bosansko Grahovo-Drvar. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na GP Izačić, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće