Ispiši ovu stranicu

Otežano saobraćanje na dionicama preko planinskih prijevoja

Zbog snijega koji je padao tokom noći ili ponegdje još uvijek pada, otežano je saobraćanje na dionicama preko planinskih prijevoja.

Izdvajaju se putni pravci: Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Glamoč-Mlinište, Posušje-Jablanica, Sarajevo-Rogatica (Romanija), Trnovo-Foča (Rogoj) i Sarajevo-Olovo (Nišići).

U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Na području Kupresa i Tomislavgrada dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji formira snježne nanose, a na području Ključa i Sanskog Mosta upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Iz BIHAMK-a pozivaju vozača da na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Fena

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće