Ispiši ovu stranicu

Muškarac namjerno pregazio psa s traktorom

Mnogi smatraju kako su za ovakav epilog priče najzaslužniji ipak aktivisti iz Udruženja "Dreams" i njihova brza reakcija.

Po društvenim mrežama počela se masovno dijeliti snimka na kojoj se vidi kako muškarac u mjestu Rašljeva kod Gračanice namjerno gazi psa traktorom.

Snimku je objavio portal Klix.ba, te nije dugo trebalo čekati na bijes zbog monstuoznog čina i ljute zahtjeve da se nešto učini. U ovom slučaju, epilog se pokazao dobrim. Pas je preživio napad i zbrinut je u veterinarskoj stanici Gračanica, a protiv počinitelja će biti podnesena kaznena prijava

- Na svu sreću, pas je živ, nalazi se na zbrinjavanju u veterinarskoj stanici. Obavijestit ćemo tužilaštvo i protiv počinitelja će biti podnesena prijava - kazali su medijima iz MUP-a Gračanica.

Mnogi smatraju kako su za ovakav epilog priče najzaslužniji ipak aktivisti iz Udruženja "Dreams" i njihova brza reakcija.

- Nakon što smo dobili informaciju o monstruoznom činu u kojem je muškarac traktorom pregazio psa u općini Gračanica odmah smo reagirali. Zatražili smo hitnu intervenciju MUP-a Gračanica, izlazak na teren te oduzimanje psa kojeg je osoba koja je počinila ovaj gnusni čin zatvorila u štalu na svom imanju, ne dozvolivši aktivistima za dobrobit životinja da ga preuzmu, te je pas ostavljen bez veterinarske pomoći - objavili su iz Udruženja "Dreams".

Nakon njihovog zahtjeva za oduzimanje psa, aktivistima iz udruženja dozvoljeno je preuzimanje psa uz pratnju policijskih službenika MUP-a Gračanica i uz pratnju veterinara veterinarske stanice Gračanica.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće