Ispiši ovu stranicu

OBUSTAVLJA SE NASTAVA U NAŠOJ ZEMLJI?! OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB

Ovo su najnovije informacije

Svjesni smo toga da je dolaskom pandemija došlo do uvođenja raznih mjera kako bi se spriječilo širenje korona virusa, a jedna od prvih mjera koje su uvedene jesu zatvaranje škola.
Dugo vremena su se donosile odluke oi tome da li će škole krenuti sa radom u septembru i onda na osnovu situacija se odlučilo da škole ipak krenu sa radom, doduše u nešto promjenjenom načinu, pa imamo razne kombinacije online nastave i onog starog “živog načina praćenja”

 

Međutim, u svijetu dolazi do naglog pogošranja broja zaraženih, a sve polako implicira na dolazak trećeg talasa na kojeg su nas strulčnjaci upozoravali da bi moglo doći dolaskom hladnijeg vremena.

U regiji situacija nije još toliko alarmantna, barem što se Srbije tiče, ali situacija u Bosni i Hercegovini bi se moglo reći da polako odmiče kontroli.

Upravo zbog toga u toj zemlji ponovo razmatraju o tome da se nastava obustavi i da se prebace na online sisteme.

Prema nekim nezvaničnim informacijama još uvijek se vrše pregovori oko toga, jer situacija u zemlji po pitanju broja zaraženih je u naglom porastu.

Predsjednik Federalnog ktiznog štaba, kao i zamjenik ministra zdravstva Goran Čerkez je isktakako kako još uvijek nema potrebe za takvim mjerama, ali da je online sistem spreman za takvu vrstu nastave.
Isto tako je rekao da ukoliko dođe do toga da će to na početku da budu samo osnovne škole.

Da podsjeitjmo, iako smo očekiivali ovakav skok broja zaraženih niko se nije nadao da bi to moglo da bude ovako brzo, a kada je u ptianju regija, Slovenija svakim danom sve više i više obara rekorde po pitanju broja zaraženih, jer svakog dana imaju preko 700 zaraženih, a ono što je sigurno da ukoliko nastavi ovako onda će proglasiti stanje epidemije.

Ne trebamo naglašavati kada su u pitanju mjere, da skoro svaka zemlja u regiji donosi slične mjere, tako da ukoliko u Bosni i Hercegovini obustave nastavu budite sigurni da će se to desiti i u drugim zemljama.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće