Ispiši ovu stranicu

Povećana opasnost od odrona

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, normalizovano je saobraćanje na autoputu A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na većini puteva u BiH saobraća se po mokrom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila iznad 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se (od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati) obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ - Mrkonjić Grad. Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Nova Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Maglaj - Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na magistralnom putu Nemila - tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00.30 do 05.00 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila iznad 7,5 tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Svakog radnog dana od 23.00 do 08.00 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz. Vozači koji u navedenom periodu koriste tu relaciju mole se za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07.00 do 19.00 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Izvor: Faktor

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće