Ispiši ovu stranicu

Još jedan sunčan dan pred nama: Kakvo nas vrijeme očekuje sljedeće sedmice

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačni vrijeme uz malu do umjereno oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan Sedlo 8, Bugojno, Livno i Tuzla 9, Gradačac 10, Bihać 12, Sanski Most i Sarajevo 13, Široki Brijeg 14, Grude 15, Mostar 21 stepena. Atmosferski tlak je u Sarjevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana razvedravanje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u ostatku naše zemlje krajem dana ili u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana istočni i sjeveroistočni. Najvida dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu od 27 do 32 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke 
prilike postepeno će se popravljati. Tokom prijepodneva, uz povećanu 
naoblaku, moguće su umjerene tegobe, pretežno u vidu lošijeg 
raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa razvedravanjem i porastom 
temperatura u drugom dijelu dana, opšta slika će biti ljepša. Na jugu, 
sa dužim sunčanim intervalima u odnosu na ostatak zemlje.

Objavljena je prognoza i za nadjelju i početak naredne sedmice:

20.09.2020 (Nedjelja)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 9 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 32 stepena.

21.09.2020 (Ponedjeljak)., jutro u većem dijelu zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 stepena.

22.09.2020 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima tokom dana. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće