Ispiši ovu stranicu

Predstavnički dom: Naplata i raspodjela RTV takse mora se zakonski regulisati

Ovim zakonom bila bi regulisana pitanja adekvatne naplate i raspodjele RTV takse, kao i odnos između javnih RTV servisa u BiH, s ciljem da oni budu funkcionalni i samoodrživi.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PS BiH usvojila je zaključak da Savjet ministara, u saradnji sa entitetskim nivoima vlasti, predloži novi zakon o Javnom RTV sistemu BiH.

Ovim zakonom bila bi regulisana pitanja adekvatne naplate i raspodjele RTV takse, kao i odnos između javnih RTV servisa u BiH, s ciljem da oni budu funkcionalni i samoodrživi.

Članovi Komisije prihvatili su izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2019. godinu, te primili k znanju Programski plan i Finansijski plan BHRT-a za 2020. godinu.

Uz navedeni zaključak, usvojen je i zaključak kojim se zadužuje BHRT da u roku od 30 dana sačini jasan godišnji plan otplate duga prema Evropskoj radio-difuznoj uniji i dostavi ga Parlamentarnoj skupštini.

Oba zaključka će biti dostavljeni Predstavničkom domu na izjašnjavanje.

Komisija je podržala izvještaj o radu Savjeta ministara za prošlu godinu u dijelu koji se odnosi na Ministarstvo komunikacija i transporta.

Podršku Komisije dobila je i poslanička inicijativa Aide Baručije, Mirjane Marinković Lepić, Damira Arnauta i Predraga Kojovića kojom se Savjet ministara i nadležne službe obavezuju da prilikom direktnih prenosa ili emitovanja sjednica tijela i institucija BiH putem audio-vizuelnih medija obezbijedi prevođenje na znakovni jezik.

Inicijativa je upućena u dalju parlamentarnu proceduru.

K znanju su primljene i informacije o stanju bezbjednosti i tehničkoj opremljenosti na željezničkim stanicama u BiH, koje su sačinili Ministarstvo bezbjednosti, te Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Komisija je primila k znanju i Dopis Udruženja privatnih poštanskih operatera.

(Srna)

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće