Ispiši ovu stranicu

Kiša stiže u Bosnu i Hercegovinu

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme.

Dio prijepodneva po kotlinama Bosne s maglom. Meteorolozi su najavili da se padavine očekuju u nastavku sedmice - u četvrtak će kiša padati u većem dijelu države.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni.U ponedjeljak, 14. septembra, bit će sunčano uz malu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Vjatar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni.U utorak, 15. septembra, bit će također sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.

U srijedu, 16. septembra, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Poslijepodne u višim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni.U četvrtak, 17. septembra, bit će umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje do kraja dana. Poslijepodne i u večernjim satima u većem dijelu zemlje očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće