Ispiši ovu stranicu

Protest u Velikoj Kladuši: Mještani u strahu od migranata

Nezadovolljni upravljanjem migrantskom krizom građani Velike Kladuše jučer su izašli na mirni protest.

Mještanima naselja Polje život je iz korijena promijenjen otvaranjem prihvatnog centra Miral koji je pod kontrolom IOM-a, a pogotovo nakon povećanog broja migranata u posljednjih mjesec dana koji su se nalazili u šatorskom naselju, kao i po obližnjim livadama i napuštenim kućama, javio je Radio Velika Kladuša.

Među zahtjevima koji su istaknuti na mirnim protestima izdvajaju se oni za hitnom posjetom državnog ministra sigurnosti Selme Cikotića, da se državni organi uključe u rješavanje ovog teškog stanja. Zatraženo je i ograničavanje nekontrolisanog dovoženja i kretanja migranata na području općine Velika Kladuša, ali i održavanje hitne sjednice Općinskog vijeća općine Velika Kladuša.

Krajem jula na Općinskom vijeću je bilo govora o migrantskoj krizi. Jedan od zaključaka je bio da Kolegij Općinskog vijeća u roku ne dužem od 30 dana sazove tematsku sjednicu na kojoj bi se govorilo o ovoj problematici. Građani Velike Kladuše su ogorčeni, osjećaju se nesigurno, posebno brinu i za svoju djecu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće