Ispiši ovu stranicu

Ideje za ljetovanje: 40 bajkovitih lokacija koje možete posjetiti u BiH

S obzirom na to da je situacija izavana pandemijom korona virusa dosta neizvjesna kada je u pitanju prelazak granice, našem stanovništvu je jedna od opcija da se okrenu domaćim turističkim potencijalima.

Naša država, koja je poznata osim po prirodnim ljepotama i po izrazito bogatom istorijskom naslijeđu, svake godine privlači ogroman broj turista, ali je upitno znamo li mi cijeniti ono što imamo.

Među 40 bh. destinacija koje preporučujemo da posjetite ovo ljeto nalaze se BaščaršijaProkoško jezeroVrelo BosneMostarPlivska jezera u Jajcuvodopadi KraviceKastel u Banjoj LuciNacionalni park SutjeskaJahorinaBjelašnicaStari grad u TravnikuEtno selo MeđugorjeNacionalni park Unakanjon rijeke TareEko kamp LjekaricePanonska jezera u TuzliPark prirode Hutovo BlatoTvrđava Gradina u Tešnju te Stari grad Blagaj.

Također, možete posjetiti i našu prašumu Perućicu, zatim spilju VjetrenicuStari grad PočiteljKraljevu Sutjesku-BobovacBosanska Troju – Gabelapiramide u VisokomDobojsku tvrđavuGradina Kamene kugle – ZavidovićiPark prirode Tajan – Zavidovićikanjon rijeke Rakitnice, možete otići na more u Neum, na Treskavicu, na vodopad Skakavac, pješčane piramide u Foči, a to su i RostovoBijambarePark prirode BlidinjeKozaraStolacGornji Vakuf te Kula Husein-kapetana Gradaščevića.

Preuzeto sa Radiosarajevo.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće