Ispiši ovu stranicu

Kakva je procedura prelaska granice?

Dinamika prelaska graničnog prijelaza je uvjetovana postojećom epidemiološkom situacijom u susjednim zemljama, rekao je za HRT Mladen Bužančić, voditelj Službe za državnu granicu PU splitsko-dalmatinske.

Govorio je o proceduri na samoj hrvatskoj granici – nakon nove odluke Stožera, od ponoći će pregleda biti izuzeti svi državljani EU-a, država članica i pridruženih država članica Schengenskog prostora i državljani trećih zemalja koji imaju reguliran boravak u tim zemljama.

“U neku ruku, vraćamo se na one uvjete koji su bili prije postojeće krize. Jedino što je sada uvjet je da osobe koje ulaze u Hrvatsku prilikom ulaska, prema preporuci, a ne obvezi, ispune obrazac gdje navode mjesto boravka i broj telefona”, dodao je.

Što se trećih zemalja i njihovih građana tiče, izuzetak su zdravstveni djelatnici, zdravstveni istraživači, prekogranični radnici, prijevoznici robe i drugo prometno osoblje, diplomati i policijski službenici u obavljanju poslova, pripadnici i timovi civilne zaštite, pripadnici međunarodnih organizacija, međunarodno vojno osoblje u obavljanju funkcija, putnici u tranzitu, naučnici,, turisti, osobe s drugim privrednim interesom (poslovni razlozi), osobe s hitnom medicinskom skrbi, osobe koje putuju zbog školovanja i osobe koje putuju zbog drugih neodgodivih razloga.

“Sljedećih dana očekujemo pojačan promet”, rekao je Franjo Janković, pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana.

Preporučuje svima koji dolaze da koriste stranicu entercroatia.mup.hr gdje najavljuju svoj dolazak na granični prijelaz i time olakšavaju ulazak u RH.

Pojasnio je kako je aplikacija vrlo korisna, njome putnici koji namjeravaju ulaziti u RH imaju svoj dokument i kod granične kontrole se sve vidi te se uvelike skraćuje i olakšava prelazak granice.

Izvor: radiosarajevo.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće