Ispiši ovu stranicu

Tužilaštvo BiH uputilo žalbu zbog puštanja na slobodu Novalića, Solaka i Hodžića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu BiH na rješenje o prijedlogu pritvora u predmetu Novalić i drugi.

“Tužilaštvo BiH žalbu na osporeno rješenje temelji na povredi načela jednakosti građana pred zakonom, kao i dosljednoj tvrdnji da izrečene mjere zabrane ne mogu osigurati provođenje efikasne i neometane istrage”, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, piše “Raport.ba“.

Dodaje se da je tužiteljski tim Tužilaštva BiH, u interesu efikasnog i pravovremenog osiguranja istrage, žalbu uputio i prije isteka zakonskog roka od 72 sata.

Sud BiH odbio je u nedjelju prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima u aferi “Respiratori” te im je izrekao mjere zabrane.

Osumnjičeni trojac prije toga saslučan je u SIPA-i, gdje su hapšeni i zatim sprovedeni u Tužilaštvo BiH.

Novalić, Solak i Hodžić se u obrazloženju prijedloga za pritvorom opisani da su se udružili kao organizirana kriminalna organizacija.

Novalić se tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade za trgovinu utjecaja ili drugog oblika koristi, pranje novca.

Solak za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade za trgovinu uticaja ili drugog oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje službene isprave.

Hodžić za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade za trgovinu uticaja ili drugog oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili dokumenata.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće