Ispiši ovu stranicu

Jake policijske snage oko sarajevske katedrale

Sarajevska policija oglasila se u vezi ovog događaja

Zbog provođenja mjera osiguranja danas od 09 sati obustavlja se saobraćaj (kretanje vozila i parkiranje), kao i kretanje pješaka, na dijelu ulica: Mula Mustafe Bašeskije, Pehlivanuša, Dženetića čikma, Niže banje, Josipa Štadlera, Trg fra Grge Martića, Ferhadija i Štrosmajerova. Alternativni pravci su: Bentbaša-Telali-Sagrdžije-Safvet bega Bašagića-Alije Nametka-Sedrenik-Bardakčije-Bolnička-Koševo-Maršala Tita, Mehmeda Spahe-Niže banje (kontra smjer)-Mula Mustafe Bašeskije, Mehmed paše Sokolovića-Pehlivanuša-Zaima Šarca-Bjelave-Koševo-Maršala Tita i M-5 Put Mladih Muslimana-Bistrik i obratno.

U samom centru Sarajeva jake su policijske snage.

Sa početkom u 12,15 sati danas se održava misa u Katedrali „Presvetog srca Isusova“, a za stradale u Bleiburgu. Sarajevska policija oglasila se u vezi ovog događaja. Poznato je da je ovaj događaj izazvao niz reakcija javnosti, ambasada, antifašista.

“U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 09,00 do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci), te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima o kojima vas eventualno obavijesti policijski službenik.

Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom „PAUK“, uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.

Koristimo priliku da vam se zahvalimo na saradnji, strpljenju i razumijevanju koje ste i do sada bezbroj puta pokazali u ovakvim i sličnim situacijama”, kazali su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće