Ispiši ovu stranicu

Još drastičnije mjere: Vučić najavljuje 24-satni policijski sat u Srbiji

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u nedjelju navečer uvođenje strožijih mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa, uključujući i 24-satni policijski sat.

On je ocijenio da je dosad Srbiji više pomogla Kina nego Evropska unija, ali da Beograd očekuje pomoć i iz Brisela te Moskve.

- Imamo najstrožije mjere u Evropi, ali se nećemo ustezati da iduće sedmice uvedemo dvadesetčetverosatni policijski sat na 14 dana, ako ne budu bolji rezultati. Ako se ne budemo držali mjera, očekujte narednih dana tu odluku - rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva i uputio izraze saučešća porodicama dosad 13 preminulih žrtava koronavirusa u Srbiji.

Za uvođenje potpune zabrane kretanja čeka se da kineski stručnjaci, koji su prošle sedmice doputovali u Beograd, kažu da brojevi o kretanju epidemije ukazuju na to da su takve mjere potrebne.

Te će se mjere, objasnio je Vučić, planirati u skladu s preporukama i bolničkim kapacitetima, za koje, kako je rekao, Srbija planira 20.000 kreveta.

Istaknuvši zabrinutost kako bi moglo biti i 1.000 zaraženih dnevno, Vučić je rekao da tad "ni Sajam, ni druge sportske dvorane neće imati dovoljno kreveta da prime sve oboljele".

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće