Ispiši ovu stranicu

Sramotno TV izvještavanje iz Konjica: “Toliko iz bosanskohercegovačkog Wuhana”

Nesvakidašnjem televizijskom javljanju iz Konjica svjedočili su u subotu gledatelji Face TV-a.

Naime, uživo iz Konjica javio se novinar ove televizijske kuće te izvijestio o stanju u ovom gradu koji broji 21 osobu zaraženu koronavirusom.

Gledateljima je “upao” u oči zaštitni kombinezon u koji je novinar bio obučen i s maskom na licu. Slične kombinezone možemo vidjeti kod medicinskog osoblja koje svakodnevno skrbi o osobama zaraženim koronavirusom.

Svakodnevno svjedočimo javljanju različitih televizijskih kuća, no ovaj slučaj svakako je presedan u bh. novinarstvu.

Mnogima je za uho “zapela” i odjava mladog novinara.

Poštovani gledatelji, toliko iz bosanskohercegovačkog Wuhana. Mi se nastavljamo i dalje boriti i dati svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa, kazao je novinar Amar Hamzić.

Voditelj Dnevnika Senad Hadžifejzović je, slušajući javljanje mladog kolege, kazao kako je ovo njegovo prvo javljanje uživo u životu. Također je dodao kako su na ovakvim javljanjima “nastali mnogi radijski i televizijski reporteri.”

Sramotna je činjenica Konjica nazivati Wuhanom, gradom koji je epicentar zaraze i koji broji više od 1000 mrtvih.

Mnogi su novinari na društvenim mrežama osudili ovakav način izvještavanja, a posebno su zgroženi cjelokupnim senzacionalističkim izvještavanjem.

Zar mu nisu, kao i ostalom svijetu, dovoljni maska za lice i rukavice?, Stid me u njegovo ime, samo su neki od kometara novinara koji su oštro osudili ovakav način izvještavanja i tu u vrijeme kada nam je potrebna svaka pravovaljana informacija.

Ostaje nam za vidjeti hoće li se ovaj novinar ispričati stanovnicima Konjica ili će nastaviti koračati putevima kako su “nastajali mnogi radijski i televizijski reporteri”, prenosi Jabuka.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće