Ispiši ovu stranicu

Oskrnavljeno katoličko groblje u Tuzli

Vandali oštetili spomenike i otvorili grobnice

Za sada nepoznata osoba ili više njih oskrnavila je nekoliko nadgrobnih spomenika i grobnih mjesta na katoličkom groblju Veresika koje se nalazi u tuzlanskom prigradskom naselju Tetima.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je slučaj prijavljen jučer u 15:20 sati.

“Uviđaj su izvršili služenici Policijske stanice Istok i oni poduzimaju radnje vezano za pronalazak osumnjičenih. O događaju je obavješten i tužilac koji je slučaj okvalifikovao kao oštećenje tuđe stvari”, kazala nam je Kapidžić.

Prema riječima uznemirenih mještana, vandali su oštetili nadgrobne spomenike, polupali saksije, bacili svijeće, ali i otvorili grobna mjesta.

Ovaj čin najoštrije su osudili iz Franjevačkog samostana “Svetih apostola Petra i Pavla u Tuzli”, iz kojeg su istaknuli da su mještani Tetime uznemireni.

“Riječ je rubnom naselju naše župe u kojem uglavnom žive starije osobe. Naravno, ovo je unijelo priličnu dozu nemira među mještane. Žao mi je zbog ovog nemilog događaja, a ujedno zahvaljuem policiji koja je korektno uradila svoj posao i nadam se da će vrlo brzo pronaći počinitelje ovog gnusnog čina koji je sve nas u tuzlanskom kraju uznemirio na najintimniji način jer je riječ o mjestu gdje počivaju naši najmiliji koji ni mrtvi ne mogu ostati u miru”, rekao je za Klix.ba gvardijan Franjevačkog samostana “Svetih apostola Petra i Pavla” u Tuzli fra Željko Nikolić.

Nažalost, ovo nije prvi put da se tuzlansko katoličko groblje Veresika nađe na meti vandala.

Klix.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće