Ispiši ovu stranicu

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Upozorava se i na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a jutros se posebno izdvaja dionica autoputa Sarajevo sjever - Sarajevo zapad, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara.

Upozorava se i na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka, od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati, na ovoj dionici saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Danas će od 11 do 16 sati doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu Crna Rijeka - Bjelajce, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce Kola - Stričići - Čađavic - Mrkonjić-Grad i Crna Rijeka - Jajce - Mrkonjić-Grad.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana se od 5 do 21 sat saobraća dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Lanište - Ključ.

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće