Ispiši ovu stranicu

U narednim danima oblačno: Očekuju se kiša, susnježica i snijeg

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima očekuje se dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme očekuje se i u prvoj polovini naredne sedmice. 

  • Izgledi vremena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Izgledi vremena Foto: (FHMZ)

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i magle. U večernjim satima kiša se prvo prognozira na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne, a tokom noći na utorak padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu i sjeverozapadu zemlje i do 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u centralnim i istočnim područjima je moguć slab snijeg. Jače padavine su u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni..

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini većinom sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10. 

Biometeorološke prilike biće nešto ugodnije pod uticajem stabilnog vremena i povremenih sunčanih intervala, izraženije u dijelu Bosne. 

  • Biometeorološka prognoza - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Biometeorološka prognoza Foto: (FHMZ)

Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura. Povećana naoblaka u Hercegoviini, kod osjetljivih osoba može uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Moguće su i epizode jačih zagađenja zraka, stoga je preporučljivo dan provesti na otvorenom, van gradskih sredina.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće