Ispiši ovu stranicu

Dragan i Dragica poklanjaju kuću, dva automobila i oko 30 dunama zemlje

"Zemlja je plodna, pogodna za razne poljoprivredne kulture i od nje se može lijepo živjeti, ako se radi", uvjerava Dragan

Nakon što su prije tri godine sa više od 200 gostiju proslavili svoje zadušnice i tako postali nadaleko poznati, Dragan i Dragica Marić iz Pojezine nadomak Dervente spremili su još jedno iznenađenje - poklanjaju imanje mladom bračnom paru koji je spreman da sreću i život gradi na selu.

S ciljem da nekome bar malo olakšaju život, ovi nesvakidašnji supružnici došli su na ideju da kuću, dva automobila i oko 30 dunama zemlje poslije svoje smrti, ostave u nasljeđe mlađem muškarcu i ženi koji bi za uzvrat brinuli o njima kada ih stigne starost.

Šezdesetčetvorogodišnji Dragan i četiri godine starija Dragica, koji su su se na vječnu ljubav zakleli u poznim godina, obećavaju da će one kojima poklone imanje prihvatiti kao svoju djecu budući da nemaju zajedničkih potomaka koji bi ih naslijedili.

"Želimo da se mladi supružnici dosele kod nas, obrađuju zemlju i paze nas kad zatreba. Zauzvrat ćemo im ostaviti kompletno imanje koje smo stekli, a koje osim kuće i zemlje, čine pomoćni objekti, automobili, voćnjak, šuma", priča Dragan.

Ističe da je testament već napisao, te pozvao mlade da im se jave u što većem broju bez obzira na vjeru i naciju.

"Nije nam važno da li su Srbi, Kinezi ili neko treći, važno je samo da budu dobri i ozbiljni ljudi koji vole selo i ne bježe od posla na njivi i u štali. Zemlja je plodna, pogodna za razne poljoprivredne kulture i od nje se može lijepo živjeti, ako se radi", uvjerava Dragan po zanimanju kuvar, koji je penziju zaradio spremajući delicije na brodu u Novom Sadu.

Planira da sa parom koji on i supruga odaberu sklope ugovor o nasljedstvu 25. jula iduće godine, za kada je zakazao promociju svoje nove knjige pod nazivom "Moja oporuka".

"Dragici, mojoj trećoj supruzi, i sebi sam podigao spomenik i napravio sahranu tako da oko toga neće imati nikakvih obaveza i troškova, nećemo im biti na teretu", uvjerava Marić.

Dragan i Dragica u braku su od 2000. godine, a široj javnosti postali su poznati sredinom 2016. godine kada su na pomalo čudan i neobičan način organizovali sopstvene zadušnice. U jednom lokalnom restoranu te godine su okupili rodbinu i prijatelje gdje su uz bogatu trpezu, ples i pjesmu do zore slavili ovozemaljski život.

O proslavi su izvijestili gotovo svi mediji u BiH, a glas o nesvakidašnjoj proslavi odjeknuo je sve do daleke Amerike, zbog čega telefon u kući Marića mjesecima nije prestajao da zvoni.

Velika medijska pažnja podstakla je Dragana da napiše svoju autobiografiju pod nazivom "Moj život", koju je promovisao u julu prošle godine kada je takođe upriličio veliko veselje.
Oglas

Marići kažu da im se juče za nekoliko časova po objavljivanju oglasa na lokalnom portalu javilo pet parova koji su zainteresovani za njihovu ponudu.

"Javila su se tri para iz Dervente i dva iz Doboja ali bih volio da ih bude mnogo više kako bi lakše odabrao najozbiljnije", ističe Dragan i dodaje da mu se zainteresovani mogu javiti na broj telefona 065/207-276.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće