Ispiši ovu stranicu

Tunel Karaula zatvoren za saobraćaj

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od pet do 21 sat, saobraća se dvosmjerno

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od pet do 21 sat, saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralni putevi: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

U većem dijelu BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće