Ispiši ovu stranicu

Branitelj koji je Čoviću rekao “dosta”: “Zahvalio bih se četniku koji me pogodio”

"Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović," rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije

“Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se Jugoslovenom i potpisivao na ćirilici”, izjavio je na Z1 televiziji ratni komandant livnjanskih specijalaca Vladislav Berić, koji je u nedjelju na Kupresu prekinuo svečanu akademiju povodom 25. obljetnice oslobođenja i “oprao” Dragana Čovića i Borjanu Krišto.

“Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović,” rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije.

“Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate”, nastavio je svoju priču ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine.

Bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ‘93 komandovao Specijalnom policijom u Livnu.

Učestvovao je u operacijama ‘Zima '94’., ‘Cincar’, oslobađanju Kupresa, operacijama ‘Skok 1’ i ‘Skok 2’, ‘Ljeto '95’, ‘Oluja’, a na kraju rata, u rujnu 1995. za vrijeme operacije ‘Maestral’ ranjen ja kod Jajca.

“Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao penziju, niti bih imao od čega živjeti”, priznao je Berić.

“Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banja Luke, žao mi je što nismo išli do Beograda”, završio je emisiju veteran Specijalne policije.

Zanimljivo je da se povodom njegovog istupa oglasio i Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, koji je rekao da bi ga volio upoznati.

“To legendo, je..ga takva vremena bila svako se borio na svojoj strani, mislim da se niko nije borio za ovo što danas imamo, ali bi sada mogli zajedno da ‘tučemo’ ovu bagru koja nas opljačka i otjera nam djecu odavdje. Volio bih da se sastanem sa tobom”, napisao je Mektić na Twitteru.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće