Ispiši ovu stranicu

Vozite oprezno: Zbog jutarnje magle smanjena vidljivost na većini dionica

Zbog redovnog servisiranja tunela 1. mart, večeras od 20 sati do sutra (24.10.) do 6 sati za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1

Smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle na većini dionica u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Drine, Save, Lašve, Vrbasa i Spreče. Vozači se upozoravaju i na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjedtima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1. mart, večeras od 20 sati do sutra (24.10.) do 6 sati za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Lašva-Zenica jug ( smjer Lašva-Zenica jug).

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 4:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 8 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće