Ispiši ovu stranicu

Višković: Cijela RS uskoro pod video nadzorom

Kompletna teritorija Republike Srpske biće pokrivena video nadzorom, a tender za nabavku opreme je u toku, potvrđeno je iz Vlade Republike Srpske

"Svi gradovi u Republici Srpskoj biće pod kamerame kako bi bezbjednosti građana i njihove imovine bila na najvišem nivou", kaže premijer Radovan Višković, prenosi ATV.

On dodaje da će to "značajno olakšati rad MUP-a u narednom periodu".

"To je ona priča stara godinu, dvije, od 12 miliona i to ide sad u relazicaju ,očekujemo da neće biti žalbi i rušenja tendera", kaže Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, kazao je da će "razne prekršaje ili krivična djela biti lakše riješiti uz video nadzor".

Objašnjava da je riječ o tzv. projektu "pametnih gradova" koji se, gdje god je sproveden, odlično pokazao.

"Video nadzor dobro će doći", kaže Lukač, za preventivno djelovanje i komplentnu bezjbednost. Ono što je najvažnije je da kamere, u privatnost građana neće zadirati.

"To su kamere koje će biti instalisane šorom RS i po pitanju kntrole vozila i po pitanju nadzora 24 sata će sve snimati i biće povezani u jedinstven sistem u MUP-u gdje ćemo moći da kontrolišemo sva kretanja na javnim površinama da se razumijemo, ne zadiremo u privatno vlasništvo niti privatne stvari", dodaje Lukač.

Kamere će biti postavljene uglavnom na trgovima, parkovima, raskrsnicama i raznim objektima. Snimci video nadzora biće čuvani u Ministarstvu unutrašnjih poslova i samo njihovi službenici imaju pravo njihovog pregleda i izuzimanja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće