Ispiši ovu stranicu

Iz dobojske policije mole pješake da se ne kreću pijani kolovozom

Zakon o bezbjednosti saobraćaja propisuje da "kada se pješak kreće kolovozom na javnom putu van naselja, dužan je kretati se uz lijevu ivicu kolovoza u smjeru kretanja

Dva pješaka u Doboju povrijeđena su u dvije saobraćajne nezgode kada su ih udarila putnička vozila, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Pješaka iz Doboja čiji su inicijali B.N, kod kojeg je utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi, u Bukovačkim Čivčijama je udarilo putničko vozilo, nakon čega mu je u dobojskoj bolnici ukazana ljekarska pomoć.

Saobraćajna nezgoda dogodila se jučer oko 18.45 sati, a putničkim vozilom “fijat” upravljalo je lice iz Broda čiji su inicijali M.A.

U saopštenju je navedno da je i pješaka iz Doboja čiji su inicijali D.B. u Nemanjinoj ulici u tom gradu udarilo putničko vozilo, a ljekarska pomoć mu je ukazana u dobojskoj bolnici.

Ova saobraćajna nezgoda dogodila se jučer oko 18.55 sati, a putničkim vozilom “audi” upravljalo je lice iz Doboja čiji su inicijali B.Š.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na vozače da posebnu pažnju obrate na kretanje pješaka po kolovozu, a pješake da se kolovozom kreću uz poštovanje propisa.

“Pješaci kolovozom treba da se kreću uz poštovanje propisa o kretanju pješaka, da se ne kreću kolovozom u alkoholisanom stanju, te da izbjegavaju kretanje neosvijetljenim dijelovima kolovoza uz korištenje reflektujućih materijala na dijelovima odjeće”, naveli su iz policije.

Zakon o bezbjednosti saobraćaja propisuje da “kada se pješak kreće kolovozom na javnom putu van naselja, dužan je kretati se uz lijevu ivicu kolovoza u smjeru kretanja, noću i danju u uslovima smanjene vidljivosti mora biti osvijetljen ili označen svjetloodbojnim prslukom, a kretanje u grupi se izvodi krećući se jedan iza drugog”.

Prilikom kretanja u naselju, pješaci trebaju da koriste trotoare, pješačke staze, obilježene pješačke prelaze, da poštuju svjetlosne saobraćajne znake i znake koje daju ovlaštena službena lica, navedeno je u saopštenju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće