Ispiši ovu stranicu

Počeli otkazi u Aluminiju, radnici uzimaju otpremninu i masovno odlaze

Kada su u pitanju otpremnine, one će biti isplaćene u roku od tri dana od dana popisivanja otkaza ugovora o radu i iznosit će u prosjeku oko 8.500 maraka

Radnici Aluminija od utorka su počeli dobivati otkaze koje je dosad dobilo njih 70-ak, a koje će na kraju dobiti oko 500 zaposlenika tog nekada najvećeg izvoznika iz BiH, potvrdio je Feni predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić, napomenuvši kako s otkazima kreće i isplata otpremnina koje će u prosjeku iznositi oko 8.500 maraka.

– Znači, sedamdesetak radnika već je potpisalo otkaz ugovora o radu koji će u konačnici popisati njih oko 500 – kazao je Biokšić.

Dodao je kako je nove ugovore o radu potpisalo oko 380 radnika mostarskog preduzeća, ali kakvi su oni i jesu li radnici s njima zadovoljni Biokšiću nije poznato.

– Nisam imao uvid u nove ugovore i zaista ne znam kakvi su oni i koliko su radnici njima zadovoljni – ocijenio je.

Kada su u pitanju otpremnine, one će biti isplaćene u roku od tri dana od dana popisivanja otkaza ugovora o radu i iznosit će u prosjeku oko 8.500 maraka.

– Netko će dobiti veće, netko manje otpremnine od tog iznosa, ovisno o godinama radnog staža provedenih u Aluminiju – ustvrdio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Naveo je i kako nije upoznat s time što će se dalje događati s nekadašnjim industrijskim gigantom i kada bi moglo doći do ponovnog pokretanja proizvodnje.

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika, a Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, dok Vlada Republike Hrvatske drži preostalih 12 posto.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće