Ispiši ovu stranicu

Počinju prvi radovi na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo

Nema više nikakve dileme kuda trasa ide...

DO ZAVRŠETKA POTREBNE DVIJE GODINE

Ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je kako je 2019. godina vrlo važna za infrastrukturu Srbije jer se završava izgradnja koridora, ali i kreće s gradnjom autoputa Beograd-Sarajevo.

- Put Sremska Rača-Kuzmin dio je naše veze s BiH, sa Sarajevom, i jako je važan. Pripremni radovi već počinju danas i sutra, a turska kompanija zajedno sa srpskim kompanijama radit će taj dio puta - kazala je Mihajlović.

Dodala je kako se uporedno radi i projektno-tehnička dokumentacija "drugog dijela prstena naše veze s BiH, a to je dionica od Požege do Kotromana duga 63 kilometara".

- Naravno, to je samo jedan od autoputeva koje mi počinjemo raditi ove godine. Počeli smo u svibnju raditi Preljina-Požega. Mnogo nam je važna ta dionica, jer odatle se račvamo za Crnu Goru i BiH - istaknula je Mihajlović.

Ukazala je da nema nikakve dileme kuda ide trasa autoputa, kao i da su oko dvije i pol godine potrebne da se radovi završe.

- Ovdje počinjemo radove na mostu koji praktično predstavlja najzahtjevniji dio te dionice - rekla je Mihajlović za RTS.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće