Ispiši ovu stranicu

Promet vozila i autobusa pojačan na svim putevima koji vode prema Srebrenici

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Na snazi je i zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Promet putničkih vozila i autobusa jutros je pojačan na svim putevima koji vode prema Srebrenici. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična pretjecanja.

Na dionicama u višim predjelima upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, a vozila na ovoj lokaciji saobraćaju dosta usporeno.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova od jučer se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće