Ispiši ovu stranicu

Srbi ostaju bez roštiljanja, stop ovome rekli sa vrha

Ništa više neće biti isto, za roštiljanje ćete plaćati debele kazne, a ovo je razlog

Danas idemo sa vijestima iz regije, a pripremili smo vam jednu itekako zanimljivu vijest koja se neće svidjeti baš svima. Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je poruka od doktora Ivana Nikolića iz Beograda koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamjene sa električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tu-mora debelog crijeva.

roÅ¡tiljRadna grupa skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu je predložila da se prestavka odmah i iz ovig stopa uputi Ministarstvu zdravlja, sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu na razmatranje naveo je u svom izvještaju Krivokapić.

Odboru je pristigla i anonimna poruka svih onih koji su zaposleni u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gdje automatski apeluju da se uvede prinudna uprava u toj zdravstvenoj ustanovi i da se sprovede hitna vanredna spoljna kontrola rada Instituta, i cjelokupnog zdravlja građana Srbije. Traže da se ispita kompletan medicinski rad i finansijsko poslovanje Instituta poslednjih 20 godina.

Rezultat slika za roÅ¡tiljanjeDržavni sekretar Ministarstva zdravlja profesor Berislav Vekić izvjestio je Odbor o radu Ministarstva u trećem i četvrtom kvartalu prošle godine, i šta su sve uradili u tom periodu. On je rekao da je sanitarna inspekcija u pretposljednjem kvartalu 2018. godine kontrolisala oko 22 hiljade zaposlenih kao i da li imaju ovjerenu sanitarnu knjižicu

Ovim putem je  podnijeto čak 82 zahtjeva prekršajnom sudu jer su zaposleni obavljali djelatnosti bez obavljenog obaveznog zdravstvenog pregleda, odnosno nisu imali ovjerenu sanitarnu knjižicu.

Izvor: Nezavisni Portal

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće