Ispiši ovu stranicu

Meteorolozi objavili prognozu do petka: Sunca nema ni na mapi

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 10; Sokolac 11; Livno i Sarajevo 12; Bugojno i Drvar 13; Bihać, Grude, Jajce i Trebinje 14; Banja Luka, Mostar, Sanski Most, Srebrenica i Stolac 15; Neum, Prijedor, Tuzla i Zvornik 16; Bijeljina, Doboj i Gradačac 17; Brčko 18°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 2hPa je ispod normale za maj i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je 
nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i južinom, loše će 
djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na 
promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi 
sa snom. Negativni uticaj promjene više će doći do izražaja u 
Hercegovini i Krajini. 

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C. U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 17°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina u Hercegovini. U Bosni lokalno pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Najmanje padavina se očekuje na području centralne i istočne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever i sjeverozapad, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Padavine se ne prognoziraju za zapad i sjeverozapad Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. U centralnim i istočnim područjima najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16°C. U ostatku zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pročitano 275 puta