Ispiši ovu stranicu

Više od 100 hrvatskih gradova i općina dobiva besplatan Wi-Fi

Pogledajte je li i vaše mjesto na popisu

Europska je komisija u srijedu objavila rezutlate poziva za inicijativu WiFi4EU. Vaučere u vrijednosti od 15.000 eura dobit će 3400 općina kako bi se pokrili troškovi ugradnje WiFi pristupnih točaka na javnim mjestima kao što su gradske vijećnice, knjižnice, muzeji, javni parkovi i trgovima.

Više od 100 hrvatskih gradova dobit će besplatni Wi-Fi na javnom prostoru, i to zahvaljujući inicijativi WiFi4EU, koja će omogućiti ukupno 9000 vaučera.

Ukupan proračun iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Rezultatima je zadovoljna i povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel. Drago nam je što je odaziv općina na ovaj drugi poziv bio iznimno pozitivan. Primili smo više od 10.000 prijava. I dalje ćemo povezivati Europljane kako bismo im omogućili uživanje u svim prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta, istaknula je Gabriel.

Do kraja 2020. godine organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine.

Inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena propisa Europske unije u području telekomunikacija kojom se obuhvaćaju nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezivošću i poticanje konkurentnosti Europe.

Popis svih hrvatskih gradova i općina koje će dobiti besplatan Wi-Fi u okviru ove inicijative pročitajte u dokumentu ispod.

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće