Ispiši ovu stranicu

Nestabilno vrijeme i narednih dana, proljeće nam se “vraća” u srijedu

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro

U Bosni je jutros oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 1Pa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro. Od sredine dana prema večernjim satima u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati veoma slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak u Bosni će biti oblačno sa slabom kišom. U Hercegovini umjerena naoblaka. Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini će biti i lokalnih pljuskova. Najizgledniji su na jugoistoku gdje može biti i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C.

U utorak će biti u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina se prognoziraju za Hercegovinu i jugozapad Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U srijedu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Slabi lokalni pljuskovi u Hercegovini u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće