Ispiši ovu stranicu

Objavljeni javni pozivi za pružanje pomoći braniteljskim kategorijama

Ministarstvo za braniteljska pitanja Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je Javni poziv za pomoć u liječenju u 2019. godini, kao i Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljske populacije.

Za pomoć u liječenju branitelja u ovoj godini, Federalno ministarstvo za pitanja branitelja osiguralo je 1,5 milijuna KM, a za sufinanciranje troškova dženaza i sahrana pripadnika braniteljske populacije 400.000 KM, priopćeno je iz resornog Ministarstva.

Pravo na ostvarivanje pomoći u liječenju, navode u ministarstvu, imaju osobe koje pripadaju kategoriji braniteljske populacije (ratni vojni invalidi i članovi njihove uže obitelji, članovi obitelji šehida i poginulih branitelja i razvojačeni branitelji i članovi njihove uže obitelji).

Opći kriteriji za raspodjelu sredstava su težina i priroda bolesti, visina sredstava potrebna za pojedinačno liječenje i hitnost slučaja. Posebne kriterije za raspodjelu donosi federalni ministar a zahtjevi se mogu podnijeti do 31. listopada 2019. godine.

Cilj ovog programa je pomoć u sufinanciranju troškova sahrana/dženaza u slučajevima kada nije ostvarena pomoć po istom osnovu od drugog državnog organa ili institucije ili pravne osobe. Zbog povećanog broja zahtjeva u prošloj godini Federalno ministarstvo je povećalo stavku za sufinanciranje troškova dženaza i sahrana.

Prijava za dodjelu sredstava podnosi se na obrascima koji je moguće preuzeti na web stranici www.fmbi.gov.ba ili u prostorijama pisarnice Federalnog ministarstva, kao i u grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskoga rata.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće