Ispiši ovu stranicu

Upozorenje BH MAC-a

Dolaskom proljeća i lijepog vremena, sve više ljudi izlazi u prirodu, dok drugi počinju poljoprivredne radove, odakle nerijetko vrebaju mine – nevidljive ubojice.

Iz Centra za uklanjanje mina u BiH upozoravaju građane da je jako važno poštovati znakove koji upozoravaju na mine i ne prolaziti iza postavljenih znakova upozorenja.

Trenutačno se u BiH provodi Opća procjena minski sumnjivih područja, koju realizira Centar za uklanjanje mina u BiH u suradnji sa NVO Norveška narodna pomoć i OS BiH, a uz financijsku podršku EU.

Procijenjeno je da su mine prisutne u 123 općine i grada u BiH gdje je identificirano 1 398 ugroženih zajednica na 1 018 četvornih metara sumnjivo opasne površine, navode iz BiH MAC-a.

-„U poslijeratnom razdoblju od mina i NUS-a, u BiH je stradalo 1 758 osoba, od koji 614 smrtno. Pri obavljanju humanitarnog razminiranja u BiH je stradao 121 deminer, od toga 51 smrtno.

U prošloj godini u BiH su registrirana 3 minska incidenta u kojim je smrtno stradala jedna osoba , jedna je teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene“, navodi se u priopćenju Centra za uklanjanje mina u BiH.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće