Ispiši ovu stranicu

Otežano odvijanje saobraćaja, ugažen snijeg u višim predjelima

Svi putevi u Republici Srpskoj su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, po mokrim i klizavim kolovozima, a u višim predjelima i na planinskim prevojima ponegdje ima ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, zbog radova.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova od ponedjeljka do subote saobraćaj se, zbog radova, obustavlja desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Radnim danima, od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska-Priboj, opština Foča.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta i propuštan 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim sobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/ - Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode P. Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

Na regionalnom putu Lopare-Priboj, zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U Federaciji BiH jutros se zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije saobraća na dionicama u višim planinskim predjelima.

Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Semizovac-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Na dionicama u južnim i jugozapadnim krajevima duva jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Na ostalim dionicama kolovoz je mokar, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na putevima u višim predjelima, kao i mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, ali je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Auto-moto savez Srpske je postavio kamere na graničnom prelazu Pavlovića most i omogućio učesnicima u saobraćaju da se posredstvom internet stanice ams.rs.com i mobilne aplikacije AMS-a upoznaju o stanju na putevima.

Usluga pregleda stanja ranije je omogućena na graničnim prelazima Rača, Zupci, Brod i Gradiška.

Iz AMS-a savjetuju vozačima opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zakonski obavezne zimske opreme.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće