Ispiši ovu stranicu

Od danas i sutra nove cijene goriva u Federaciji BiH

U Federalno ministarstvo trgovine stalno pristižu zahtjevi za odobrenje novih, nižih cijena goriva, potvrđeno je jutros za Radiosarajevo.ba u Sektoru za cijene i analizu tržišta.

“Zahtjevi se odnose na sniženje cijena dizela i benzina za pet do deset feninga. Cijene će biti od 2,26 do 2,41 KM, u ovisnosti od benzinske crpke u Federaciji BiH. Smatramo da će i dalje dizel biti malo skuplji u odnosu na benzin”, dodano je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Radio Sarajevo doznaje da su vlasnici crpki još krajem prošlog tjedna uputiti obrazac ovom ministarstvu, što znači da se snižavanje cijena može očekivati već danas.

U prosjeku litra dizela u Federaciji BiH iznosi oko 2,46 KM, iako se već tijekom dana ili eventualno sutra na nekim crpkama očekuje niža cijena.

Generalno, kako kažu u Ministarstvu trgovine, cijene bi trebale biti niže za oko pet feninga nego na kraju prošlog tjedna.

“Ovo je samo nastavak smanjenja cijena goriva u FBiH koje je krenulo 8. studenoga. Od tada, ovo je drugo pojeftinjenje cijene goriva”, dodali su iz Federalnog ministarstva trgovine.

Dnevnik.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće