Ispiši ovu stranicu

“Izgradnja LNG terminala na Krku ima punu podršku Donalda Trumpa”

Želim pomoći Hrvatskoj da iskoristi svoj potencijal kako bi postala energetsko čvorište za Europu – to je veliki prioritet za SAD, kazao je američki veleposlanik

Hrvatska i SAD imaju izvrsne odnose i nastavljaju jačati suradnju na područjima od zajedničkog interesa, od sigurnosti, gospodarstva do regionalne suradnje, izjavio je u četvrtak američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst.

Govoreći o ekonomskim temama, kazao je da mu je posebno važno pomoći Hrvatskoj da se etablira kao regionalni lider u energetici, poboljša poslovnu klimu i usvoji neophodne gospodarske reforme te naposljetku, te da pomogne u sklapanju sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

»Želim pomoći Hrvatskoj da iskoristi svoj potencijal kako bi postala energetsko čvorište za Europu – to je veliki prioritet za SAD. Geografski položaj Hrvatske i njezina povezanost sa susjedima čini Hrvatsku ulaznom točkom za uvoz prirodnog plina«, rekao je američki veleposlanik u Hrvatskoj.

Kazao je da hrvatska vlada napreduje na realizaciji LNG terminala na Krku koji će Hrvatskoj i regiji predstavljati dodatnu opciju za uvoz plina.

»Izgradnja terminala na Krku ima punu potporu predsjednika Donalda Trumpa«, rekao je Kohorst.

»Imate središnju lokaciju u Europi i nevjerojatno veliki potencijal. Članstvo u EU daje vam veći pristup europskim tržištima nego prije«, dodao je veleposlanik.

Autor: Novi list

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće